foto_large_02

Waarom glasvezel?

In onze samenleving groeit de behoefte aan telediensten snel omdat die ons leefklimaat verrijken op het gebied van wonen, werken, educatie, recreatie en sociale en medische zorg. Telediensten vereisen enorme hoeveelheden gegevensuitwisseling. De capaciteit van de bestaande koperen telefoonlijnen coaxkabelnetten zijn niet toereikend voor de toekomst. Glasvezel (in het Engels betekent glasvezel Fiber) is een ultra dunne vezel (zo dun als een haar) en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld glasvezel gehang, kunststoffen maar vooral belangrijk: Glasvezelkabel, om data over te transporteren! Glasvezel wordt onbetwist de opvolger van de traditionele koperkabel. De glasvezel zal dienst doen als het transportmedium. Toepassingen voor glasvezel zijn o.a.: Telefonie, digitale tv, super snel verwerkt en overgebracht wordt. Glasvezel is wel tot 100x (!) zo snel als het huidige internet (over de traditionele kopernetwerken.)

Het grootste voordeel van glasvezel is dat de snelheden 50 tot 100 maal zo snel zijn als dat we nu gewend zijn! Dit op het gebied van internet, televisie en telefonie. Glasvezel is daarnaast ook nog goedkoop in onderhoud. Glasvezel is supersnel, veilig en biedt ongelimiteerde mogelijkheden. Glasvezel is de drager van de toekomst. Glasvezel (fiber) is een haardunne vezel van zeer helder glas. Glasvezel kan lichtsignalen over grote afstanden transporteren. Met lasertechnologie wordt het licht met hoge snelheid aan- en uitgeschakeld. Dat maakt het mogelijk om datacommunicatie over een glasvezelverbinding te realiseren met een snelheid tot 1.000 Mbps (megabits per seconde). Glasvezel biedt veel voordelen.

fiberpoint.nl

Initiatiefgroep fiberpoint

nederlandFiberpoint is momenteel in tal van plaatsen in Nederland actief. Staat uw stad of plaats nog niet in ons overzicht en wilt u binnenkort overstappen naar glasvezel laat het ons weten via, info@fiberpoint.nl