foto_large_03

De voordelen

Het grootste voordeel van glasvezel is dat de snelheden 50 tot 100 keer zo snel zijn dan dat we nu gewend zijn! Dit op het gebied van internet, televisie en telefonie. Glasvezel is daarnaast nog goedkoop in onderhoud. Het unieke aan glasvezel is, dat je met glasvezel naast heel snel gegevens (data) binnenhalen (downloaden) ook met diezelfde grote snelheid gegevens kunt verzenden (uploaden). Snel kunnen verzenden is belangrijk voor interactieve diensten zoals bijvoorbeeld bewakings- en zorgdiensten maar ook interactieve kookcursussen uit het buurthuis of onderwijs op afstand. Voorts is het erg handig als u uw foto's of grotere bestanden met een hoge snelheid kunt verzenden.

De voordelen nog even op een rij:

- Toekomstvast: glasvezel is supersnel, veilig en biedt bijna ongelimiteerde mogelijkheden.
- Schaalbaar: de snelheid van een glasvezelaansluiting is op elk moment gemakkelijk te verhogen of te verlagen.
- Uitstekende kwaliteit: de kwaliteit van geleverde diensten over glasvezel is vele malen hoger dan die van de huidige technieken.
- Kostenbesparend: via glasvezel is het mogelijk om alle diensten over één glasvezel- verbinding te laten lopen. Hierdoor worden de totale kosten voor uw internet, telefonie en datacommunicatie aanzienlijk lager. Daarnaast zijn de grondstoffen zand, silicium of plasma ruim voorradig en milieuvriendelijk.

fiberpointnieuws

De voordelen

Nieuwe_afbeelding_4Glasvezel is niet nieuw. Het ministerie van defensie werkt al met deze techniek sinds 1960, er zijn dus al erg veel voorbeelden die aantonen dat glasvezel werkt. Echter pas nu wordt het ook mogelijk voor u als consument. Waarom zou men moeten kiezen voor een hoogwaardig glasvezelnetwerk:

- verstuurde informatie is eenvoudig te beveiligen
- het is geschikt voor alle soorten dataverkeer (telefonie, internet, tv etc.)
- onbeperkte capaciteit
- betrouwbaar, lage onderhoudskosten en eenvoudig te beheren
- beter dan draadloos, ADSL, SDSL, Kabel of ISDN
- goedkoper

Communicatie met derden zal in de toekomst veelal afhangen van uw dataverbinding. Het groeiend aantal diensten dat via glasvezelnetwerken aangeboden wordt, zullen u kosten besparen, omdat het ook kosten besparend is voor de diverse leveranciers. Er zullen dus meer toepassingen en meer gebruikers komen, dat vereist de grote capaciteit van glasvezel. Glasvezel is onbeperkt, de apparatuur waar de capaciteit van afhangt is makkelijk en goedkoop te installeren.