FAQ's (veelgestelde vragen) over internet:

Waarom is snelheid zo belangrijk?

De snelheid van een internetverbinding – ook wel bandbreedte genoemd – bepaalt de mogelijkheden van deze verbinding. Een internetpagina kan uit teksten en afbeeldingen/foto's bestaan. Hoe meer er op een internetpagina staat, hoe langer het opvragen van een internetpagina kan duren. Spraak-, muziek- en video/webcamtoepassingen vereisen meer bandbreedte. Films downloaden vraagt bijvoorbeeld nogal wat capaciteit en duurt via de huidige internetverbinding vaak een hele tijd. Met een snelle verbinding via glasvezel kunt u niet alleen heel snel een film binnenhalen of sneller een internetpagina openen, ook het versturen van foto's zal sneller gaan.

Is de aansluiting Mb/s of MB/s? Daar zit nogal veel verschil tussen.

Datasnelheid wordt als regel weergegeven in bits per seconde (b/s). We praten over glasvezelnetwerken dan over bits: Mb/s download en upload. Over bytes (een byte is 8 bits en wordt geschreven met de hoofdletter B) praat men meestal als het gaat over opslagcapaciteit.

Ik gebruik 2 pc’s, kan dat straks ook nog?

De hoge snelheid van uw glasvezelverbinding is bij uitstek geschikt om met meerdere pc’s tegelijkertijd te internetten. Uw glasvezelaansluiting zal de mogelijkheid bieden om pc’s zowel bedraad (ethernet), als draadloos (wifi) met internet te verbinden.

Ik heb een Hotmailadres, kan ik dat blijven behouden?

Hotmail. Windows Live en G-Mail zijn e-mailaanbieders die hun diensten los van uw abonnement beschikbaar maakt. Het al dan niet blijven gebruiken van deze dienst staat u geheel vrij en zal door de nieuwe aansluiting niet beperkt worden.

Waarom zou ik me aanmelden bij fiberpoint?

U bent momenteel een van de weinige mensen in Nederland die de mogelijkheid krijgt om aan te geven dat u nu een glasvezelaansluiting wenst en niet over 10 jaar. Door een glasvezelaansluiting neemt de waarde van uw huis toe en bent u helemaal klaar voor de toekomst.

Wat kan ik eigenlijk met de glasvezelverbinding?

Momenteel kunt u gebruik maken van de basisdiensten die de verschillende providers u via glasvezel bieden:
1) Supersnel internet
2) Digitale Televisie
3) Telefonie

Uw vertrouwde diensten van hoogwaardige kwaliteit via een nieuwe infrastructuur!

Ben ik verplicht om me aan te sluiten bij Fiberpoint?

Het is zeker niet verplicht. Wij raden u echter wel aan om u nu aan te melden zodat de aanleg van het netwerk mogelijk wordt.

Wie kunnen zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting van Fiberpoint?

Alle huishoudens binnen de gemeente kunnen zich aanmelden. Helaas kunnen wellicht sommige woningen niet worden aangesloten omdat deze zich in het buitengebied bevinden. Echter bij voldoende aanmeldingen zullen wij erop aandringen om ook deze gebieden mee te nemen.

fiberpoint.nl

Initiatiefgroep fiberpoint

nederlandFiberpoint is momenteel in tal van plaatsen in Nederland actief. Staat uw stad of plaats nog niet in ons overzicht en wilt u binnenkort overstappen naar glasvezel laat het ons weten via, info@fiberpoint.nl